Trucuri pentru covoare frumos mirositoare, mai mult timp

Trucuri pentru covoareProbabil şi tu eşti încântat de mirosul frumos al covoarelor atunci când sunt proaspăt întoarse de la curăţătorie, parcă îţi parfumează toată casa. Acesta persistă o perioadă, însă se pierde pe parcurs în mediul înconjurător. Recomandăm ca spălarea profesională a covoarelor să se facă maxim o dată sau două ori pe an, ori în caz de nevoie – pete sau alte accidente.

Cum să procedezi să ai covoare frumos mirositoare mai mult timp? Îţi vom dezvălui câteva trucuri care sperăm că îţi vor plăcea!

Bicarbonatul de sodiu

Această substanţă este recunoscută ca agent de curăţare a diverselor suprafeţe şi elimină mirosurile neplăcute, fiind complet netoxică. “Pudraţi” covorul cu bicarbonat de sodiu şi lăsaţi 24 de ore înainte să aspiraţi bine zona. Mirosurile neplăcute vor dispărea. Atenţie, bicarbonatul nu va şi curăţa covorul, doar va “scoate” mirosul urât.

Cafea măcinată

Cafeaua proaspătă, nefolosită, este o opțiune foarte bună! Ca și bicarbonatul de sodiu, cafeaua neautralizează mirosurile şi chiar maschează mirosurile. Cum poţi proceda?

Presară cu generozitate cafea pe covor, din cea măcinată mare şi lasă 24 de ore. Apoi aspiră temeinic covorul. Vei remarca o îmbunătăţire şi o odorizare plăcută a acestuia.

Votca

Da, aţi citit bine! Votca nu este folosită doar în cocktailuri, ci şi pentru reîmprospătarea covoarelor. 🙂 Pulverizaţi votca pe covor cu un spray. Aveţi grijă să nu călcaţi pe suprafaţa astfel tratată cel puţin 24 de ore. Nu folosiţi prea mult lichid, altfel covorul se va usca mai greu şi pot apărea probleme de altă natură. Votca neutralizează mirosul şi dezinfectează.

Puteţi încerca şi dumneavoastră aceste trucuri, cu menţiunea să testaţi întâi pe o suprafaţă mică a covorului, pentru a nu risca niciun moment ca acesta să fie deteriorat. Bineînţeles, este de dorit să nu aplicaţi trucul cu cafeaua pe un covor alb. 🙂

Pentru curăţarea profesională, vă aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur!