Sfaturi de întreţinere a covoarelor pentru cei care au acasă animale de companie

întreţinere covoareEste indicat să respectați întotdeauna sugestiile producătorului atunci când încercați să curățați un covor sau să îndepărtați o pată. Cu toate acestea, există câteva sfaturi de bază care vor fi de ajutor. De exemplu:

  • Anumite covoare, în special cele cu fir scurt, sunt uşor de curăţat cu o rolă pentru scame, aşa că ar fi bine să aveţi una la îndemână. Dacă nu aveţi o astfel de rolă, o bandă lată de scotch (lipici) poate să ajute.
  • Periaţi câinele regulat, pentru a preveni năpârlirea blanei pe covor. Cel mai bine este să faceţi acest lucru afară, ca firele de blană să nu cadă în casă.
  • Folosiţi un aspirator de calitate. Aspiraţi covorul ori de câte ori este nevoie, acest lucru este benefic în special dacă unii dintre membrii familiei suferă de alergii.
  • Este bine să aveţi aproape un detergent pentru pete. Nu se ştie când câinele poate avea o zi mai proastă şi urinează sau vomită pe covor.
  • Când căţeluşul are un accident şi urinează pe covor, încercaţi să absorbiţi cu un prosop cât mai mult din lichid. Apoi aplicaţi un amestec din bicarbonat de sodiu şi oţet, lăsaţi să acţioneze un timp şi ştergeţi cu apă sau o soluţie de curăţat pete. Dacă veţi curăţa pata rapid, aveţi toate şansele să păstraţi covorul în bună stare.

Ce trebuie să luaţi în considerare atunci când alegeţi covorul pentru acasă, dacă aveţi animale de companie?

Materialul este bine să fie unul uşor de curăţat, de preferinţă din nylon sau poliester, iar culoarea este bine să fie cât mai închisă pentru ca urmele de pete să nu fie atât de vizibile. Pentru a fi mai uşor de dus la curăţat, dimensiunea covorului ar fi bine să fie redusă. O altă idee este să evitaţi covoarele cu franjuri şi cele buclate. Motivele sunt evidente, acestea se strică mai repede atunci când în casă este şi un căţel jucăuş sau o pisică.

Periodic, covoarele trebuie curăţate la spălătoria profesională. Contactaţi Spălătoria de covoare Mercur şi ne putem ocupa şi de preluarea sau livrarea covoarelor la domiciliu: 0264.449.999 sau 0264.446.652!