Reguli pentru animalele de companie, care îţi vor proteja covorul

proteja covorulFie că discutăm despre un apartament sau o casă cu curte, animalele de companie, oricât ar fi de iubite, trebuie să aibă anumite limite pe care noi le stabilim, iar ei le respectă. Acestea sunt de dorit atât pentru protejarea covoarelor, dar şi a casei, în general.

Din fericire, au trecut timpurile când căţeii stăteau trişti, legaţi în lanţ, în fundul curţii. În zilele noastre, chiar dacă pisicile sau câinii au la dispoziţie toată curtea, sunt poftiţi adeseori şi în casă.

Sigur, vrem ca animalele de companie să se simtă confortabil, dar nu cu preţul distrugerii obiectelor din casă. De aceea, când poftim animăluţele înăuntru, e bine să avem grijă la anumite reguli.

Indiferent cât de uscat ar fi afară, lăbuţele lor poartă praf şi mizerie, de aceea e bine să fie şterse întâi cu o cârpă umedă, apoi cu una uscată. Dacă sunt mai murdari decât de obicei, atunci o vizită la duş pentru o toaletare locală este binevenită. Astfel ne punem sănătatea la adăpost de potenţialii microbi ce pot fi aduşi în casă.

Dacă ţinem neapărat ca animalul de companie să stea cu noi în cameră, este bine să aibă locul lui unde să se aşeze, cum ar fi un covoraş dedicat pentru el sau o pernă specială. Astfel covorul din cameră va fi mai ferit de firele de blană care, inevitabil, mai năpârlesc.

Cum procedăm cu micile “accidente”, ce trebuie făcut atunci când câinele sau pisica au urinat pe covor?

La fel ca la celelalte pete, rapiditatea cu care acţionăm este esenţială. Întâi tamponăm suprafaţa cu o cârpă uscată, puternic absorbantă, dar cu multă grijă, fără a freca şi a răspândi lichidul în fibra covorului. După ce consideraţi că lichidul a fost absorbit, cel puţin în mare parte, este timpul să curăţaţi zona cu o soluţie cu detergent special, tot prin tamponare. După ce zona s-a uscat, aspiraţi temeinic. Reţineţi însă că, chiar dacă în aparenţă acum covorul este curat, astfel de accidente creează nevoia de a curăţa mai des covorul la o spălătorie specializată.

Vă aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur pentru a da o nouă viaţă covoarelor dumneavoastră!