Poveşti din trecut. De ce covoarele nu se curăţă bine cu zăpadă

covoarele nu se curăţă

Chiar dacă poveştile din bătrâni sunt pline de învăţăminte, trebuie să recunoaştem că anumite idei, din păcate, sunt depăşite. Nu toate  sfaturile pot fi aplicate în viaţa actuală, din varii motive. Spre exemplu, ştiaţi că bunicii curăţau covorul cu zăpadă?

Iată cum se proceda!

Iarna, după o ninsoare zdravănă, cât încă zăpada era afânată bine, se acoperea covorul cu un strat subţire de zăpadă şi era frecat cu o perie. Alţii băteau covorul cu faţa în jos pe zăpadă, pentru a “scoate murdăria”. De ce nu era o procedură bună?

În primul rând, praful nu era complet îndepărtat înainte de a “curăţa” covorul cu zăpadă, iar covorul nu se usca în condiţii propice, existând mereu riscul de a reţine umiditatea, care ştim că este principal cauză a apariţiei mucegaiului.

Cu ce se mai încerca o curăţare a carpetelor? Gospodinele foloseau o varză tăiată în două, cu care curăţau covorul ca să se învioreze culorile.

Lucrurile s-au schimbat acum şi, din fericire, există o diversitate de ajutoare pentru curăţarea covoarelor, începând de la aspiratoare şi până la curăţătoriile profesionale, la care trebuie să apelezi dacă vrei să îţi păstrezi covorul curat, în bună stare.

Curăţarea se face în funcţie de compoziţia textilă a covorului, cu substanţe speciale, care protejează fibra. Aceste proceduri de spălare folosite de o curăţătorie de covoare modernă prelungesc viaţa covorului tău, păstrându-l un timp mai îndelungat ca nou.

Alături de spălare, uscarea corespunzătoare a covorului este la fel de importantă, de aceea este recomandat să apelezi la serviciile unui profesionist şi să nu încerci să speli singur covorul. Cu siguranţă valoarea covorului este mult mai mare decât să plăteşti serviciile de curăţare ale spălătoriei profesionale, astfel încât curăţarea acasă a covorului este o idee deloc bună.

Te aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur!