Pete de urină pe covor. Cum scapi de ele?

urină pe covor

Proprietarii de animale de companie, chiar și cei cu experienţă, vor avea parte ocazional de mici accidente, pete de urină ale animalelor pe covor. De multe ori, urina nu este descoperită decât după accident. Cel mai bine este să acţionaţi asupra acestor pete cât mai curând posibil. Iată care sunt cele mai importante efecte ale urinei animalelor de companie pe covorul tău:

Miros

Dacă nu pata nu este tratată corespunzător, mirosul se poate propaga în toată casa și vă poate afecta sănătatea, starea de dispoziţie și confortul. Pe măsură ce urina se usucă, lichidul se evaporă, dar cristalele de urină devin și mai concentrate și vor fi mai picante atunci când sunt reactivate cu umiditate. Ați observat probabil că mirosul de urină este şi mai puternic atunci când zona este udată sau într-o zi mai umedă.

Deoarece animalele au tendinţa să continue să urineze în aceeași zonă mereu și mereu, mirosul emis de o zonă pătată de urină va conduce adesea la repetarea incidentelor din aceeași zonă până când orice urmă va fi eliminată în mod corespunzător.

Decolorarea și deteriorarea fibrei

Urina poate afecta coloranții utilizați în covoare, în special pentru cele din lână, provocând o decolorare şi schimbare a tentei culorii într-una roşiatică. Unele dintre aceste reacții pot fi observate imediat, în timp ce pentru altele durează săptămâni sau luni. Expunerea pe termen lung sau repetarea petei cu urină poate duce la mucegai și putrezirea covorului.

Pentru a evita accidentele , acţionaţi cât mai repede posibil. Ștergeți zona cu un prosop alb, prin tamponare. Apoi aplicați o soluție 50/50 de apă și oțet , cu un alt prosop curat. Continuați să aplicați apoi tamponaţi până se elimină lichidul. De cele mai multe ori, este necesară  o curățare profesională specializată, care va ajuta şi la prevenirea deteriorării covorului.

Apelaţi Spălătoria de covoare Mercur pentru o programare!