Pete de la vopseaua de ouă şi alte pete obişnuite în această perioadă- cum le îndepărtăm?

pete obişnuite

Este perioada sărbătorilor pascale și, înainte să ne bucurăm în tihnă de întânirile de familie, cu toţii trecem, de ce să nu recunoaştem, printr-o perioadă mai aglomerată, de agitaţie, când vrem să facem parcă tot mai multe decât ne-ar permite timpul.

Pe lângă micile accidente-pete pe care le provoacă cei mici, aflaţi în vacanţă, chiar şi noi putem să stropim din greşeală covorul cu vopsea sau poate un pahar de vin vărsat din neatenţie.

Din păcate, dacă nu curăţăm rapid pata de pe covor, aceasta poate deveni permanentă, mai ales dacă este vorba despre vopseaua de ouă. Cum procedăm?

Testați întotdeauna o soluție de îndepărtare a petelor pe care vreţi să o folosiţi într-o zonă mai ascunsă a covorului, înainte de a o aplica direct pe pete. Dacă nu există modificări de culoare pe zona de testare, atunci utilizarea soluţiei este sigură.

Puteți încerca să vă faceți propria soluție de detergent. Doar amestecați 1/4 linguriță de detergent lichid cu o cană de apă caldă.

Înainte de toate, iată cum trebuie procedat imediat ce remarcaţi pata. Cu o cârpă curată absorbiţi surplusul de lichid tamponând bine zona. La nevoie, schimbaţi cârpa şi repetaţi până când aceasta rămâne curată şi uscată. După aceea, aplicaţi tot prin tamponare soluţia de curăţare şi lăsaţi să acţioneze. Ştergeţi cu cârpa uscată, tot aşa, până când aceasta rămâne curată şi nu frecaţi zona, acest lucru ar putea dăuna fibrei covorului, care nu va mai avea acelaşi aspect. Dacă rezultatele nu sunt perfecte, repetaţi procesul, cu multă răbdare.

Indiferent că este vorba despre o pată de vopsea, de vin sau de ciocolată, procedura este în mare aceeaşi. De reţinut că rapiditatea poate face diferenţa între un covor pătat permanent şi altul care poate fi curăţat.

Dacă totuşi petele sunt mai încăpăţânate, vă aşteptăm după sărbători la Spălătoria de covoare Mercur!

Să aveţi Paşte Fericit şi binecuvântat!