Depozitarea covoarelor. Cum păstrăm covoarele pe care nu le mai folosim o perioadă?

depozitarea covoarelorPoate ai decorat terasa sau grădina vara aceasta cu un covor, sau ai, din varii motive, un covor pe care nu vrei să-l aşterni acum în casă. Depozitarea necorespunzătoare poate duce la deteriorarea iremediabilă a covorului, din cauza umezelii, a moliilor sau a mirosului urât. Care este procedura corectă de depozitare, astfel încât covorul să fie „ca nou” când vrei să-l foloseşti din nou?

  1. În primul rând, covorul trebuie curăţat temeinic. Poţi încerca acest lucru acasa, dar nu îţi recomandăm din mai multe motive: covorul nu va fi curăţat în profunzime şi nu se va usca în mod corespunzător. Ştim deja cu toţii că umiditatea merge mână în mână cu mucegaiul, aşa că mai mult ai strica acel covor. Apelează la serviciile noastre profesionale de curăţare a covoarelor, garantăm rezultate de excepţie.
  2. Rulaţi covorul! Este foarte important să rulaţi covorul, mai degrabă decât să îl împăturiţi, pentru a evita pliurile care ar putea duce la fisuri în covor. Recomandăm, de obicei, clienților noștri să-și ruleze covoarele cu faţa orientată spre interior, deoarece partea din față a covorului, unde sunt fibrele, este mai delicată decât baza. Cu toate acestea, este posibil să vedeți covoare în magazinele de covoare rulate cu faţa în exterior. Acest lucru micșorează stresul nejustificat asupra bazei covorului (când este rulat de mult timp), dar lasă covorul expus la mai multă murdărie și praf, deci nu vă recomandăm acest lucru. Rulaţi-l cât mai bine întins şi în final acoperiţi-l cu hârtie sau muselină, în niciun caz nu folosiţi plastic deoarece acesta nu poate respira.
  3. Nu îl depozitaţi la sol! Mulți oameni își depozitează covoarele rulate direct pe podea, ceea ce nu este o idee bună, deoarece acestea sporesc riscul de a face covorul o ţintă ușoară pentru rozătoare și gândaci. În plus, este supus unui grad mai mare de risc de inundaţie. Este mult mai sigur să-l păstrați undeva sus şi nu uitați să nu depozitaţi deasupra lui obiecte grele, pentru a preveni deteriorarea bazei și a formei covorului. Asiguraţi-vă că zona unde aţi depozitat covorul este curată, pentru a împiedica insectele să găsească în covorul dumneavoastră o casă primitoare.