De ce ar trebui să-ţi cureţi covoarele primăvara?

Te-ai întrebat vreodată de ce, an de an, în fiecare primăvară simţim nevoia să reinventăm toată casa, să ordonăm şi să reorganizăm totul, să curăţăm locuinţa de la A la Z?

S-ar părea că la baza acestor dorinţe de reînnoire se află motive biologice şi psihologice deloc întâmplătoare.

Iarna, când zilele sunt mai scurte, corpul produce mai multă melatonină, hormonul ce produce şi somnolenţa, iar energia  noastră este la un nivel scăzut. Odată cu venirea primăverii, devenim mai activi, iar casa nu mai este ferecată pentru a ne feri de frig. Prin geamurile larg deschise pătrund aerul curat şi razele ultraviolete, ce “dezinfectează” casa.

Primăvara a sosit mai târziu anul acesta, dar parcă vine cu atât mai multă forţă şi energie. Pentru că zilele sunt mai lungi, suntem expuşi o perioadă mai lungă la lumina soarelui şi suntem astfel şi noi mai activi şi mai energici. În plus, primăvara vine cu optimism şi mai mult entuziasm. Suntem motivaţi parcă şi de natură să facem cât mai multe lucruri, tot zumzetul din jur ne încarcă şi pe noi de pozitivism şi ne dorim mai mult, mai bine. Şi de ce să nu recunoaştem, când îndeplinim o sarcină, chiar şi atunci când este vorba de curăţenie, simţim mai multă satisfacţie şi un sentiment de împlinire.

Odată ce schimbăm garderoba de iarnă cu cea de primăvară, reorganizăm dulapurile şi alte lucruri din casă. Acum este momentul să ducem şi covoarele la o spălătorie profesională. Dacă vreţi să câştigaţi timp, este o idee bună să apelaţi la serviciile spălătoriei de covoare Mercur de ridicare şi livrare a covoarelor la domiciliu. Totul se desfăşoară rapid şi cu cele mai bune rezultate, astfel încât dumneavoastră vă puteţi concentra pe alte activităţi.

Pentru că o casă curată este o casă sănătoasă, este bine să profităm de orice prilej de a crea un mediu mai curat în locuinţa noastră.