Curăţenia de toamnă. De ce este (din nou) bine să nu o evităm

Curăţenia de toamnăUn nou anotimp, o nouă etapă.

Chiar dacă ai organizat şi curăţat casă în primăvară, experţii în sănătate recomandă curăţarea casei de două ori pe an, aşa că iată 5 sugestii care vor face casa ta să strălucească în soarele dulce al aceastei toamne.

  1. Curăţă ferestrele. Zilele sunt mai scurte toamna, aşa că trebuie să profitaţi la maximum de lumina exterioară. Pentru început îndepărtați praful și insectele cu un burete înmuiat într-o soluție de oțet și apă, iar apoi ștergeți ferestrele cu o cârpă curată și uscată.
  2. Elimină praful şi lustruieşte mobila. Scapă de praful depus în colţuri şi pe mobilier pe tot parcursul verii, rearanjează piesele uşor de mutat în încăpere pentru a da un suflu nou camerei şi asigură-te că totul străluceşte de curăţenie. Bineînţeles, este momentul propice să duci covoarele la o curăţătorie profesională, ele contribuie cel mai mult la păstrarea unui aer curat în cameră.
  3. Este momentul să schimbi garderoba de vară cu cea pentru sezonul mai puţin cald. Profită de ocazie pentru a-ţi reinventa spaţiul de depozitare şi nu uita: păstrează doar lucrurile care îţi aduc bucurie. Metoda lui Marie Kondo, expertă în organizare şi autoare a cărţii „Magia ordinii” are 3 reguli de bază: simplifică, organizează şi depozitează.
  4. Dormitorul este spaţiul tău de odihnă, schimbă cuvertura patului cu una mai călduroasă, pregăteşte păturile pentru serile mai reci şi creează acea atmosferă intimă, care te invită la somn.
  5.  Reorganizează dulapurile, inclusiv cele din bucătărie. Ordinea şi curăţenia din casă îşi vor pune amprenta şi asupra stării tale de spirit. Chiar dacă vin zile mai ploioase, în casa ta te vei simţi perfect, fără lucruri inutile, în ordine şi curăţenie.

Ca tu să ai mai mult timp pentru celelalte lucruri ce trebuie făcute în casă, la Spălătoria de covoare Mercur poţi beneficia de serviciul de preluare şi livrare a covoarelor la domiciliu. Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi telefonic la 0264.449.999 sau 0264.446.652.

O toamnă plină de frumos vă dorim!