Cum să scoţi petele de ulei de pe covor

pete covor

Accidente cu pete se pot întâmpla, în special în bucătărie, dar şi în camera de zi. Unele dintre petele cel mai greu de scos sunt cele de ulei sau grăsime. Din fericire, dacă citeşti sfaturile noastre, covorul tău mai poate fi salvat şi nu va rămâne cu pete permanente.

Cum scoţi uleiul de pe covor

  1. Primul pas pentru a nu rămâne cu covorul pătat de ulei este să absorbi cât mai mult ulei posibil. Foloseşte un material absorbant cum ar fi un prosop sau o bucată de hârtie poroasă, curată. Astfel se poate elimina cea mai mare parte a petei.
  2. Pudrează zona. Acoperă pata cu o pudră absorbantă, de genul prafului de copt sau amidonului de porumb. Lasă-l să acţioneze între 2-24 de ore. După ce praful a acţionat suficient, foloseşte aspiratorul pentru a elimina toate particulele de pudră eficient, apoi verifică dacă pata a dispărut. Dacă încă mai este vizibilă, poţi trece la următorul pas.
  3. Spală zona cu detergent lichid de spălat vase. Dacă pata persistă, încearcă un detergent lichid de spalat vase cu concentraţie mai mare, anti-grăsimi. Foloseşte o soluţie cu apă şi puţin detergent de vase, din care aplici uşor pe pată. Tamponează zona cu un material textil şi lasă să acţioneze 1-2 minute. Apoi clăteşte cu apă şi absoarbe cu material textil tot lichidul în exces. Poate va fi necesar să repeţi de câteva ori această procedură.

pete covor

Asta este tot! Este recomandat ca, înainte de a începe să cureţi pata cu detergentul lichid, să faci un mic test într-un loc mai puţin vizibil, ca să fii sigur că acel detergent nu dăunează ţesăturii. Totodată, aminteşte-ţi că nu trebuie să freci ţesătura, care astfel se poate deteriora, ci să tamponezi bine locul pătat. Chiar dacă pata pare că s-a curăţat, nu lăsa să treacă prea mult timp până să duci covorul la o spălătorie profesională, pentru a te asigura că petele vor fi curăţate în profunzime.

Te aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur pentru a da un aspect curat şi nou covorului tău!