Cum să îndepărtezi petele de vopsea de ouă de pe covor

petele de vopsea de ouaCu toții de bucurăm de apropierea Sărbătorilor de Paşte! Fericirea de a-i avea pe cei dragi împreună acasă, emoția semnificației religioase a acestor zile şi pregătirea casei pentru sărbătoare ne aduc multă bucurie.

Tradiția este să vopsim ouăle de Paşte în Joia Mare sau, cel târziu, sâmbăta dimineaţa. Roşii sau multicolore, după preferințele fiecăruia, ouăle pot fi vopsite natural sau cu ajutorul vopselurilor speciale. Pentru că uneori se întâmplă şi accidente de genul petelor de vopsea pe covor sau pe haine, ne-am gândit că acum îți pot fi de folos câteva sfaturi pentru îndepărtarea lor.

Cum să procedăm?

  1. Prima regulă: acționează rapid! Începe să cureți cât mai repede posibil. Petele se instalează rapid, iar cu cât pata rămâne mai mult timp în contact cu covorul, cu atât va fi mai dificil să o elimini. Dacă este posibil, încercă să cureți pata imediat.
  2. Detergent de vase și apă. Se amestecă o jumătate de linguriță de detergent lichid de vase cu jumătate de cană cu apa călduță. Nu folosiți detergentul lichid de la mașina de spălat vase sau cel de rufe.
  3. Aplică ușor! Frecați soluția de detergent în porțiunea colorată a țesăturii, cel mai bine cu o cârpă albă curată. Mișcările blânde sunt cele mai bune, căci altfel se poate deteriora covorul.
  4. Estompează pata. Continuă să elimini pata, tamponând cu cârpa albă până când aceasta rămâne curată şi nu se mai transferă din pată.
  5. Dacă rezultatele nu sunt cele dorite, repetaţi procesul, cu răbdare. Dacă pata se încăpăţânează să rămână acolo, folosiţi şi o soluţie specială de curăţare a covoarelor sau, pentru cei mai curajoşi, amoniac. Amoniacul poate schimba culoarea covorului, astfel încât iniţial e de dorit să testaţi pe o mică suprafaţă cu o soluţie din o lingură de amoniac la o cană de apă.
  6. După tamponare-curăţare, zona se clăteşte complet.Cel mai bine este să lăsaţi covorul să se usuce la aer, dacă este posibil, apoi puteţi verifica dacă pata a dispărut în întregime.

După sărbători, dacă nu aţi reuşit să eliminaţi petele, vă aşteptăm la Spălătoria de Covoare Mercur!

Paşte binecuvântat!