Cum să cureţi ceara de pe covor. Două metode uşoare

cureţi ceara de pe covor

Odată cu venirea toamnei şi a temperaturilor mai reci, mulţi dintre noi obişnuiesc să aprindă lumânări decorative acasă, pentru o atmosferă plăcută şi relaxată. Dacă s-a întâmplat ca ceara să curgă pe covor, nu dispera! Puţină ceară vărsată pe covor nu îl va distruge, mai ales dacă pui în aplicare una dintre metodele de mai jos, după caz.

  1. Dacă ai fost pe fază şi ai remarcat când ceara a căzut pe covor, te poţi considera norocos. Nu mai sta pe gânduri şi foloseşte o pungă cu gheaţă, pe care să o aşezi direct pe pată. Lasă gheaţa să acţioneze şi să întărească ceara preţ de câteva minute. Apoi, poţi curăţa ceara cu un cuţit bont. După ce ai curăţat zona cât de mult posibil, e timpul să intre în scenă fierul de călcat. Aşază pe pată o hârtie mai groasă sau un material curat din bumbac, apoi calcă zona cu fierul încins la o temperatură medie. Ceara rămasă se va încălzi astfel şi se va transfera de pe covor pe material sau hârtie. Repetaţi procesul cu o nouă hârtie până când aceasta rămâne curată. Asta este tot!
  2. Ok, ai descoperit ceară pe covor, pata nu este proaspătă, ceara s-a întărit şi a intrat în fibrele covorului. Ce e de făcut? Curăţă ceara uscată cu un cuţit. Aspiră resturile de ceară. Foloseşte din nou metoda fierului de călcat pentru a curăţa pata cât mai bine. Unii folosesc foenul pentru a încălzi ceara, dar acest lucru nu te scapă de ea, doar o topeşte. Dacă ceara a fost colorată, încearcă să tamponezi uşor zona cu puţin spirt medicinal, dar nu înainte de a te asigura că nu dăunează fibrelor covorului tău. Poţi face un mic test într-o zonă care nu este vizibilă. Nu freca zona, ci tamponeaz-o. Apoi şterge zona cu un prosop uscat.

Dacă rezultatele nu sunt cele dorite, cel mai bine este să foloseşti serviciile unei spălătorii profesionale de curăţare a covoarelor. Contactează Spălătoria de covoare Mercur la 0751.957.754 !