Cum să ai covorul curat toată toamna

covorul curat

Toamna se instalează rapid şi, până să ne dăm seama, începem să ne confruntăm cu o mulţime de cauze care ne pot murdări covoarele. Odată cu ploile, noroiul este uneori inevitabil. Dacă adăugăm la acest lucru câţiva musafiri în plus, copiii care intră cu cizmuliţele direct pe covor sau animalele de companie care vin şi ies nestingherite din casă, covorul poate avea de suferit.

Cu siguranţă vă doriţi ca, odată ce aţi curăţat covorul la spălătoria de covoare Mercur, aspectul frumos şi curat să se păstreze cât mai mult posibil. Iată de ce, în speranţa că veţi reuşi să evitaţi micile evenimente de zi cu zi care pot murdări covoarele, v-am pregătit câteva sugestii.

  1. Atunci când petele apar, inevitabil, pe covor, atenţie cum le ştergeţi. Întotdeauna tamponaţi zona cu un material curat şi absorbant, nu frecaţi, pentru că acest lucru ar împrăştia pata şi murdăria ar pătrunde mai în profunzime.
  2. Ocupă-te imediat de pete: Cu toată „distracţia” sezonului, petele pot apărea rapid şi se neglijează. Tratarea imediată este foarte impotantă pentru a preveni pătrunderea în covor. Dacă lăsați pata, se va instala în fibră și va deveni mult mai dificil de îndepărtat ulterior. Indiferent cât de ocupați sunteți, actionaţi repede. Multe soluții și produse simple de uz casnic, cum ar fi oțetul, pot avea un impact mare.
  3. Odată cu vremea mai răcoroasă, suntem tentaţi să aprindem lumânări decorative în casă. Dacă se întâmplă să cadă ceară pe covor, aşteptaţi până se întăreşte şi apoi încercaţi să o curăţaţi cu un cuţit. Dacă încă a mai rămas ceară, încercaţi cu un fier de calcat cald trecut peste hârtie aşezată pe covor. Hârtia va absorbi toate resturile. Atenţie însă la temperatură, astfel încât să nu se deterioreze covorul.
  4. Pantofii murdari nu au ce căuta pe covor! Rugaţi musafirii să se descalţe, nu este nimic ruşinos, mai ales dacă aveţi pregătit un set impecabil de papuci de casă de diferite numere, special pentru oaspeţi.

Covorul curățat profesional în mod regulat este cheia pentru păstrarea aspectului proaspăt, nou și curat. Adresaţi-vă profesioniştilor în domeniu, Spălătoria de covoare Mercur are servicii foarte bune de curăţare a covoarelor, inclusiv cu ridicare de la domiciliu. Contactaţi-ne chiar astăzi pentru a aduce o nouă viaţă şi un aspect de nou covorului dumneavoastră!