Cum îţi poţi strica fără să vrei covoarele. Lista de “aşa nu”

(Aproape) toate covoarele sunt frumoase atunci când sunt noi: moi, plăcute la atingere, culori vii. Ai citit probabil o mulţime de sfaturi care te învaţă cum să păstrezi covoarele în bună condiţie, dar ştii care sunt lucrurile pe care trebuie să le eviţi ca să fie ca în prima zi?

Iată lista cu lucrurile pe care NU trebuie să le faci:

Să ţii covorul în lumina directă a soarelui

O cameră luminoasă, inundată de razele soarelui este foarte plăcută, dar din păcate lumina directă poate avea ca rezultat decolorarea covorului. Dacă nu îl poţi amplasa astfel încât să eviţi ca soarele să bată direct pe el, asigură-te că ai la ferestre perdele şi draperii care să protejeze covorul. Nu trebuie să ţii camera în întuneric, iar perdelele vor asigura acea lumină difuză plăcută, care nu va afecta covoarele sau mobila.

Să nu îl roteşti

Cu siguranţă, covoarele se uzează. Trecerea timpului nu le scuteşte nici pe ele. De aceea, este recomandat să roteşti periodic covorul, din câteva motive. Unul – te asiguri că nu doar o parte a covorului a fost expus luminii exterioare, şi doi – traficul şi amprenta mobilierului vor fi distribuite uniform.

Să nu îl aspiri   

Cel puţin o dată pe săptămână, covorul trebuie aspirat. Astfel particulele de praf, resturi de tot felul şi alţi alergeni care se aşează pe covor vor fi îndepărtate. Cel puţin în mare parte. Impune reguli – fără încălţăminte de exterior pe covor, vei evita astfel multe neplăceri.

Să laşi petele să se usuce

Indiferent de tipul de pată sau dacă este într-o parte vizibilă ori nu, cea mai mare greşeală este să nu acţionezi imediat.  Odată ce petele au stat mai mult timp, sunt mult mai greu de curăţat. Dacă pata este semnificativă, asigură-te că acel covor va primi şi un tratament profesional de curăţare. Bineînţeles, dacă ţii la el şi vrei să ai covoare curate : )

Să nu duci periodic covorul la curăţat

Curăţarea periodică a covoarelor este recomandată atât pentru aspectul estetic, dar şi pentru sănătatea celor care locuiesc în casa ta. Pentru cele mai bune rezultate, contactează Spălătoria de covoare Mercur!