Cum să îţi înveţi câinele să nu mai păteze covorul

pete urina covorSă ai un animal de companie poate fi unul dintre cele mai frumoase lucruri de pe lume. Dar ca să păstrezi lucrurile frumoase, trebuie învăţat că nu se poate purta în casă ca şi afară, iar covorul nu este acelaşi lucru cu iarba din parc, un loc unde îi este permis să-şi facă nevoile. Un câine nedresat poate fi foarte supărător dacă nu respectă zonele unde are voie să îşi facă nevoile. Petele de urină de la animale sunt foarte greu de curăţat dacă se repetă. Un câine nu va face de fiecare dată în acelaşi loc, aşa că acestă scăpare poate deveni o problemă majoră dacă se repetă. Cum să rezolvi lucrurile înainte să devină un adevărat coşmar?

Creează un program bine stabilit pentru toaleta câinelui

Să dresezi un câine sau o pisică este o activitate care cere foarte multă răbbare şi repetiţie. Cea mai bună modalitate de a te asigura că animalul tău de companie înţelege ceea ce vrei să-i transmiţi este să creezi un program pe care să-l respecţi cu stricteţe. Poţi organiza programul după ce ai urmărit ritmul natural al câinelui şi să te foloseşti de orele când obişnuieşte să-şi facă nevoile. Pe lângă stabilirea orelor, trebuie aleasă zona destinată unde să îşi facă nevoile, astfel încât să fie creată obişnuinţa.

Folosirea recompenselor

Prin folosirea recompenselor, poţi învăţa animalul de companie să îşi adapteze comportamentul la anumite cerinţe. De fiecare dată când merge la toaletă în zona destinată, câinele trebuie lăudat şi recompensat cu o gustare. Evitaţi pedepsele când animalul greşeşte, astfel încât să-şi păstreze încrederea în relaţia voastră, simplul fapt că nu îi oferi recompense în acest caz îl va învăţa comportamentul corect.

Dacă s-a întâmplat totuşi accidental ca animalul de companie să urineze pe covor, acţionaţi rapid pentru a evita pătarea ţesăturii şi a vă asigura că eliminaţi mirosul din covor. Tamponaţi zona pentru a absorbi tot lichidul şi spălaţi apoi. Ca şi în cazul celorlalte pete despre care am mai discutat, trebuie să vă asiguraţi că zona este în final perfect uscată.

Vă aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur pentru o reîmprospătare şi curăţare profundă a covoarelor dumneavoastră.