Cum cureţi petele de vin de pe covor?

vin pe covor

Ok, poate aţi băut un pahar de vin roşu de Sf. Valentin, a fost totul perfect mai puţin un lucru: cumva s-a întâmplat să varsaţi din greşeală vin pe covor. Ce e de făcut?

Nu este un motiv să vă stricaţi seara! Dacă sunteţi “pe fază” chiar din prima clipă, recunoaştem că sunt mai multe şanse ca fibra covorului să nu rămână pătată. Cum procedăm?

Cu o pânză curată tamponaţi uşor zona, până când lichidul este absorbit, pe cât posibil. Nu frecaţi covorul cu materialul, riscaţi ca pata să se extindă şi mai mult. Acum, nu daţi crezare tuturor celor care vă vor sugera tot felul de idei, care mai de care mai caraghioase pentru a scăpa de pata de vin roşu: lapte, vin alb sau chiar cremă de ras!

Puteţi încerca însă o soluţie care chiar funcţionează: sarea de masă! După ce aţi tamponat zona pătată cu cârpa absorbantă, presăraţi sare de masă din belşug. Aceasta va absorbi şi restul de lichid, care se impregnează uşor în cristalele de sare. Lăsaţi să acţioneze chiar şi peste noapte şi puneţi din belşug. Chiar funcţionează! Dacă pata este încă vizibilă, picuraţi puţină apă rece pe zona afectată, apa va mai dilua vinul. După aceasta repetaţi acţiunea de tamponare şi sarea aplicată pe pată. Aspiraţi la final cristalele de sare din fibră.

La fel ca şi în cazul celorlalte pete, chiar dacă aparent aţi reuşit să eliminaţi urmele vizibile ale petei, acest lucru nu înseamnă că murdăria nu a rămas în profunzime.

Evident, cea mai bună modalitate de a curăţa covorul temeinic este cu o vizită la spălătoria de covoare profesională. De fapt, nici nu trebuie să veniţi până la noi, cu un simplu telefon la 0751.957.754 şi o comandă stabilim o dată şi o oră când doriţi să ridicăm covoarele de la domiciliu. Le vom returna în perfectă stare, strălucitor de curate!