Cum alegi covorul potrivit pentru casa ta

cum alegi covorulDe la a face o declarație de stil până la definirea unei zone, un covor este cel mai bun instrument de decorare. Cum să găsiți unul care să se potrivească cel mai bine spațiului dumneavoastră?

Covoarele conferă personalitate, stil și căldură unei camere. Este important să le alegem cântărind bine mai mulţi factori, deoarece covorul este principalul element care va crea coeziunea spaţiului. Trebuie să se potrivească şi cu restul mobilierului, atât ca textură, formă şi, bineînţeles, culoare.

cum alegi covorul

În primul rând trebuie să vă decideţi ce dimensiune trebuie să aibă covorul, după care să evaluaţi ce elemente estetice ar pune mai mult camera în valoare. Aspectele practice nu sunt deloc de evitat: din ce material este de preferat să fie, va fi parţial acoperit sau nu, trebuie să reziste la trafic intens? Alegeţi ce se potriveşte cu stilul dumneavoastră şi al familiei.

Priviţi spaţiul în ansamblu. Dacă doriți să creați o atmosferă armonioasă și relaxantă, încercați un covor de lână în tonuri neutre. Un covor în culori închise va face spaţiul mai intim, în timp ce un covor în culori mai puţin intense nu va atrage atât de mult atenţia şi se va estompa în decor.  Materialul pe care îl alegeți pentru covor depinde de locul în care este amplasată casa și de scopul pe care îl va servi.

cum alegi covorul
Rotund sau pătrat? Covoarele dreptunghiulare sau pătrate pot fi mai tradiționale, dar sunt excelente pentru definirea spațiilor. Pe de altă parte, covoarele rotunde se potrivesc cu uşurinţă oricărei camere Covoarele dreptunghiulare sau pătrate trebuie să fie proporţionale cu spaţiul pentru a se încadra frumos, altfel vor părea “ca nuca în perete”.

cum alegi covorul

Covoarele pot fi scumpe si cu cât este mai mare dimensiunea, preţul este cel mai probabil mai mare. Din fericire există şi opţiuni mai prietenoase cu bugetul familiei, puteţi alege în consecinţă. Ţineţi cont însa de un lucru: materialul trebuie să fie suficient de calitativ astfel încât să poată fi curăţat periodic fără riscul de deteriorare.

Te aşteptăm la Spălătoria Mercur, din Cluj-Napoca, Str. Detunata nr.1, cart. Gheorgheni. Ai intrebări sau doreşti transport de la sau spre domiciliu? Nimic mai simplu! Sună la 0264-44-6652 sau 0264-44-9999  şi noi te vom ajuta să ai un covor impecabil!