De ce covorul trebuie curatat la spalatoria specializata

Spalatorie de covoare

De ce sa alegeti o spalatorie de covoare? Cu siguranta nu dispuneti de foarte mult timp liber si va ganditi ca puteti rezolva rapid cateva pete si urmele de murdarie acasa, dar iata cateva dintre motivele pentru care un covor trebuie curatat la o spalatorie de covoare.

In primul rand, un covor de calitate reprezinta, de cele mai multe ori, o investitie financiara semnificativa intr-o casa. In momentul in care decizi sa speli covorul acasa, ai inceput sa pierzi bani.

Covorul nu va fi uscat suficient, iar odata ce fibrele acestuia pastreaza umezeala, incep sa se formeze petele de mucegai. Doar masinile industriale de curatat de la spalatoria de covoare au puterea de a extrage apa din fibre in totalitate, astfel incat dupa curatare covorul sa fie perfect uscat.

Timpul de uscare este foarte important, pentru a pastra covorul in stare buna. Acarienii, mucegaiul si alti alergeni pot afecta sanatatea, de aceea curatarea corecta a covorului este foarte importanta

Atunci cand speli si usuci covorul acasa poate deveni rigid, si va trebui re-curatat la o spalatorie specializata. Mirosurile neplacute si reziduurile sunt foarte dificil de indepartat cu detergentii dintr-o gospodarie. Spalatoria de covoare foloseste detergenti profesionali, speciali pentru curatarea eficienta a covoarelor si mochetelor.

Curatat covoare

Nu incerca sa cureti covorul cu bicarbonat sodiu. Contrar miturilor care spun ca este un foarte bun odorizant pentru covoare, noi te sfatuim sa nu il folosesti! Chiar daca pe moment bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosul si umezeala, se va lipi de fibrele covorului si de intaritura acestuia si va fi foarte dificil, daca nu imposibil, de curatat cu aspiratorul, care va avea si el de suferit de pe urma particulelor ce pot astupa porii filtrului HEPA sau ai sacului. Daca totusi nu vreti sa renuntati la idee, folositi o cantitate foarte mica de praf de bicarbonat, pentru a evita neplacerile mai sus amintite.

Spalatorie covoare

Te asteptam la Spalatoria Mercur, din Cluj-Napoca, Str. Detunata nr.1, cart. Gheorgheni. Ai intrebari sau doresti trasport de la sau spre domiciliu? Nimic mai simplu! Suna la 0264-44-6652 ; 0264-44-9999 sau 0752-66-5038 si noi te vom ajuta sa ai un covor impecabil!

1 Comment. Leave new

De ce covoarele trebuie curăţate (şi) iarna
November 16, 2016 11:04

[…] dar şi al sezonului gripal. Nu puţini sunt cei care amână curăţenia generală şi spălarea profesională a covoarelor pentru primăvară, dar iată de ce ar trebui să optaţi acum pentru curăţenia “de la zero” […]