Covorul în bucătărie: “absolut” sau “nici gând”?

Covorul în bucătărie

Vrei să-ţi înfrumuseţezi bucătăria cu un covor? Poate fi o decoraţiune de efect!

Există motive pro şi contra pentru a avea un covor în bucătărie, iar unele persoane nici nu vor să audă de această opţiune. Dar un covor poate contribui la o atmosferă mai plăcută în bucătărie şi, să admitem, multe familii petrec mai mult timp împreună în această încăpere decât în oricare alta. Bucătăria este una dintre zonele cu cel mai mult trafic din casă şi este adeseori considerată “sufletul” acesteia.

Creează un ambient intim şi confortabil în bucătărie cu ajutorul covoarelor! Fie că foloseşti un covor rotund pe care să fie aşezate masa şi scaunele sau preferi o traversă de-a lungul bucătăriei, acestea vor adăuga un plus de farmec. Vrei un covoraş în faţa chiuvetei, pentru mai mult confort sau unul chiar la intrare? Poţi alege culori tari şi imprimeuri care să magnetizeze privirea, ori covoare în culori neutre, în funcţie de dulapuri şi restul mobilierului.

Bucătăria nu este locul cel mai propice pentru covoare – tot felul de pete îşi pot găsi culcuş pe ele, de grăsimi, vin roşu, sosuri, şi lista poate continua. Şi totuși, în ciuda acestui lucru, destule persoane folosesc covoare în bucătăriile lor. Există o mulțime de avantaje: covoarele reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga culoarea într-o bucătărie în culori neutre și adaugă un plus de confort şi amortizare pentru picioare. Covoarele protejează podeaua de lemn de zgârieturi, deteriorare prematură sau chiar pete. Pe lângă toate acestea, covoarele îţi pot salva farfuriile sau paharele care se mai întâmplă să cadă pe podea.

Chiar dacă în bucătărie covoarele se murdăresc mai repede, nu uita regula de aur pentru îndepărtarea petelor: acţionează imediat! Atâta timp cât tamponezi uşor cu o cârpă curată zona pătată şi nu freci, ai toate şansele să elimini eficient pata.

Periodic, apelează la Spălătoria de covoare Mercur pentru a curăţa covoarele în profunzime şi a le reda aspectul de nou.