Covorul creează spaţiul! Cum influenţează un covor dimensiunea camerei

influenţează un covorCei mai mulți dintre noi şi-ar dori o cameră mai mare sau mai mult spaţiu acasă. Chiar dacă spaţiul nu poate fi mărit fizic, putem obţine sentimentul unui spaţiu mai mare prin anumite elemente de design. Printre acestea, covorul joacă un rol principal. Indiferent dacă aveţi mochetă “din perete în perete” sau un covor central, alegerea covorului potrivit poate ajuta spațiul să pară mai mare.

Iată câteva trucuri!

Folosirea unui covor din perete în perete va face spaţiul să pară mai mare, deoarece conferă continuitate vizuală. Atunci când suprafaţa podelei se schimbă (covor, parchet, marmura s.a.m.d.), se produce un stop vizual, o intrerupere. Prin contrast, continuitatea covorului până în perete dă impresia că spaţiul este mai extins.

Atunci când alegeţi un covor central, nu faceţi greşeala de a alege unul prea mic. Implicit, camera va pierde din stil şi va părea prea mică, poate chiar incompletă. Pentru a avea dimensiunea ideală a covorului, ţineţi cont de mobila din încăpere. În principiu, piesele de mobilier trebuie să fie aşezate pe covor, şi nu în afara lui.

Suntem cu toţii familiarizați cu ideea că folosirea culorilor deschise ajută la crearea unei încăperi mai mari, în aparenţă, decât culorile întunecate. Asta nu înseamnă că trebuie să aveţi covoare albe în întreaga locuință. Utilizarea tonurilor de culori deschise ajută la impresia unui spaţiu extins, iar acestea reflectă mai mult lumina soarelui sau cea artificială decât culorile mai întunecate. Mai multă lumină, un spaţiu aparent mai mare.

Dacă alegeți un covor cu model, asigurați-vă că dimensiunea modelului este în ton cu dimensiunea camerei. Regulile de design spun că un model de mari dimensiuni este potrivit pentru camerele mari, dar se potriveşte şi unei camere medii unde nu este foarte mult mobilier.

Podeaua şi covorul ce o acoperă au un impact foarte mare asupra designului de ansamblu al camerei. De aceea, indiferent ce covor aveţi acasă, vă invităm să folosiţi serviciile spălătoriei noastre de covoare. Un covor curat este un covor (şi mai) frumos!