Covoarele şi calitatea aerului din casă

Covoarele si calitatea aeruluiTe-ai gândit vreodată că între calitatea aerului pe care îl respiri în casă şi starea covoarelor este o legătură foarte importantă?

Rolul covorului

Deși nu ascociem în mod normal covorul cu o calitate îmbunătățită a aerului din interior, acesta are un efect pozitiv. Gravitaţia determină ca particulele obișnuite din casă, cum ar fi praful, polenul, blana animalelor de companies sau diverse particule de la insecte, să cadă pe podea. Fibrele covoarelor le elimină din zona de respirație, păstrându-le la nivelul solului și reduc circulația lor în aer. Curățarea adecvată cu aspiratoarele îndepărtează în mare parte praful și alergenii de pe covor.

Astm și alergii

O percepţie greşită este ca persoanele cu astm bronsic şi alergii ar trebui să evite covorul în casă. De fapt, contrariul este adevărat. Studiile au arătat că un covor curățat corect ajută la reducerea simptomelor și este cea mai bună alegere pentru podele pentru cei care suferă de astm și alergii.

Mucegai în covor?

Când covorul este păstrat curat și uscat, mucegaiul pur și simplu nu poate crește pe fibrele sintetice. Covorul este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mici emițători de compuși organici volatili, printre diferitele opțiuni de pardoseală și finisaje interioare.

Elimină murdăria de la ușă

Curăţenia trebuie să înceapă în zonele pe care le folosim cel mai des:  intrări, coridoare, pasarele între birouri, scări sau ascensoare, zone de gătit. Covorașele de intrare și curățarea regulată a suprafețelor înconjurătoare sunt cele mai eficiente pentru prevenirea pătrunderii murdăriei în celalalte spaţii sau camere. Covorașele de intrare sunt cele mai eficiente atunci când acoperă o suprafață de aproximativ doi până la cinci pași de la intrare.

Nu te încrede doar în  ceea ce vezi

Cu podele goale, prezența murdăriei este evidentă, dar covorul poate ascunde poluanții. O problemă obișnuită apare atunci când, datorită faptului că murdăria nu e foarte vizibilă, nu se aspiră suficient.

Vă aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur pentru curăţarea eficientă a covoarelor dumneavoastră!