Care este soluţia pentru covoarele afectate de inundaţie

covoarele afectate de inundatie

Cum putem salva covoarele afectate de inundaţie?

Proprietarii de case care se confruntă cu infiltrații de apă, cauzate de scurgeri ale ţevilor sau inundaţii accidentale, trebuie să fie preocupați, în primul rând, de mucegai. Mucegaiului nu îi trebuie multă umiditate pentru a crește și a provoca daune ireparabile. Dacă discutăm şi despre spaţii întunecoase, cu mediu umed, atunci mucegaiul se va dezvolta nestingherit. În cazul accidentelor nefericite de genul inundaţiilor, care au afectat covorul, acesta este predispus să formeze mucegai. Chiar dacă aparent problema, respectiv apa, pare să fie eliminată complet, covoarele sunt medii propice pentru contaminanţi.  Expunerea la mucegai cauzează probleme de sănătate pentru multe persoane. Ea irită plămânii, gâtul, ochii și nasul. Răspândirea mucegaiului în aer declanșează simptome la persoanele care au alergii, astm și febră de fân. Acțiunea rapidă este cel mai bun mod de a preveni răspândirea mucegaiului.

Există trei tipuri de apă care pot afecta covoarele.

Un tip este apa „albă” sau “curată”. Această apă este apa pompată în casă, cea proaspătă. Poate fi de la o chiuveta sau cada de baie, o linie de alimentare defectă, o defecțiune a mașinii de spălat sau de spălare a apei sau o robinet deteriorat. Timp de 48 de ore, apa este inofensivă.

O altă categorie este aşa-numita apă gri. Apa care a stat mai mult de 48 de ore este considerată apă gri. În această categorie este inclusă apa uzată de la dușuri, căzi de baie și chiuvete, apa evacuată din mașinile de spălat vase și mașinile de spălat şi orice apă care a fost în contact cu deșeurile umane. Apa gri se produce atunci când un aparat funcționează defectuos. Această apă este cel mai probabil contaminată și are potențialul de a provoca riscuri pentru sănătate.

Ultima categorie este numită „apă neagră”, care are apare în timpul unei inundaţii şi are drept sursă principală canalizarea. Poate conține substanțe chimice din resturi de sol, deșeuri animale, îngrășăminte sau alte particule contaminate. Apa neagră este foarte nesănătoasă, toxinele și organismele din această categorie fiind responsabile de multe boli.

Ce poate fi salvat? Pentru fiecare categorie sunt luate măsuri de siguranță diferite. Salvarea covoarelor de deteriorarea apei din primele două categorii depinde de deteriorarea materialului, nu neapărat de faptul că un covor a fost contaminat. Toate suprafețele poroase, contaminate cu apă din ultima categorie trebuie aruncate. Un covor antic, foarte valoros, poate fi încercat să fie salvat de către o companie de restaurare specializată în textile.

Vă aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur pentru o curăţare profesională a covoarelor dumneavoastră! Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactaţi la a 0264.449.999, 0264.446.652 sau pe office@covorcurat.ro.