Covoare în bucătărie – cum le întreţinem şi le asortăm

Covoare în bucătărie? Bucătăria nu este cea mai prietenoasă cameră pentru covoare, dar atunci când adaugi un covor în acest spaţiu care este cel mai des folosit din casă, poţi crea un impact deosebit. Orice material este potrivit, cu menţiunea că în cazul covoarelor din lână petele nu vor fi atât de uşor de curăţat acasă.

Dincolo de faptul că adaugă un plus de stil, covorul îţi oferă mai mult confort, un lucru deloc de neglijat atunci când ai multă treabă în bucătărie.

covoare bucatarie

Un covor este moale și oferă protecție, fie că este vorba de temperaturi scăzute sau de accidente. Dacă scăpați un pahar pe o podea cu gresie, acesta va fi cel mai probabil cioburi. Covorul va salva paharul de la un sfârşit sigur.

covoare bucatarie

Covorul poate fi aşezat în faţa chiuvetei, dar nu numai! Gândiţi-vă că un covor frumos şi curat, cu forme şi texturi interesante, va pune în evidenţă spaţiul respectiv, delimitându-l de restul camerei.

covoare bucatarie

O bucătărie spaţioasă va fi şi mai atractivă dacă adăugaţi un covor lung., care va conecta vizual punctele esenţiake ale camerei. Dacă bucătăria are multă culoare, prin mobilier sau faianţă, un covor cu o culoare neutră este de preferat, pentru a nu distrage privirea în plus. Veţi obţine astfel un design interior modern, simplu şi curat.

covoare bucatarie

Ca să menţineţi covorul în condiţie bună cât mai mult timp, câteva “trucuri” vă vor fi de folos. Puteţi întoarce covorul o dată la 6 luni sau după curăţarea la spălătoria profesională, pentru a evita uzura cauzată de trafic. Chiar dacă aspiraţi covoarele, ajută să le şi scuturaţi, eliminând astfel şi mai bine particulele de praf din ţesătură. Cu cât dimensiunea covorului este mai mică, cu atât vă va fi mai uşor. Dacă aveţi animale de companie, după ce aspiraţi covorul utilizaţi o perie rigidă pentru a elimina şi restul de păr, periind în sensul natural al ţesăturii.