Coavoare lana – Cum le intretinem?

Covoare lana – Cum ai grija de ele? Stim cu totii ca aceste covoare sunt destul de sensibile si ne dorim sa le menajam cat de mult se poate, pastrandu-le un aspect cat mai placut, chiar si dupa ani buni de folosinta.

Covoare lana

Daca vrei ca cele cumparate de tine sa ramana intr-o stare de invidiat, este foarte bine sa cunosti cateva secrete despre tipurile de fibre din care sunt realizate covoarele, dar si despre modul in care poti evita sau inlatura murdaria de pe acestea. Ideal ar fi sa cunosti fibrele din care sunt realizate covoarele inainte de a le cumpara, pentru a sti cum sa iti le cureti ulterior.

In cazul in care ai achizitionat un covor de lana si petele iti ridica probleme, citeste cu atentie cateva sfaturi si ponturi alese de noi pentru a te ajuta!

Coavoare lana – Sfaturi utile

Covoare lana d

1. Lana rezista bine la trafic, dar se pateaza destul de repede. Sa alegi un covor de lana pentru hol, dormitor si zona din living poate fi o alegere inspirata, dar destul de bine ar fi sa nu folosesti un astfel de covor in zona bucatariei, mai ales daca ai copii mici care mai scapa mancarea pe jos.

2. Nu bateti covoarele de lana! Acestea se pot deteriora foarte rapid in acest fel.

3. Petele grase (ex.: unt, ulei, ceara) se vor scoate cu o pudra aplicata pe tesatura uscata, lasand-o sa patrunda inainte de a aspira covorul.

4. Petele slabe (ceai, alcool, cafea) se scot cu solventii volatili. Acesta se aplica pe o carpa curata, alba, care nu lasa scame, de preferat.

5. Ideal ar fi sa folosesti produse speciale de curatare pentru lana.

6. Sub nicio forma, nu tratati lana cu clor sau amoniac!

7. Un covor nou de lana se va pastra mai mult timp si va arata mai bine numai daca se va urma o rutina regulata de aspirare, o curatare periodica si petele vor fi indepartate imediat.

8. Covoarele din lana nu trebuie curatate niciodata cu apa calduta!

9. Nu utiliza aburii ca metoda de curatare, deoarece acestia ajung sa modifice aspectul covorului.

 

Speram ca v-au fost utile aceste sfaturi!

Pentru a afla noi trucuri si alte sfaturi de intretinere a covoarelor tale, urmareste-ne pe pagina de Facebook! <click aici>