Cele mai comune pete de sărbători şi cum să scapi de ele

comune pete

În  sfârşit, vreme de sărbătoare! Vă dorim zile pline de bucurii alături de cei dragi, de aceste minunate sărbători de iarnă! Ne-am gândit să vă facem un mic dar, iar cel mai potrivit este să vă oferim câteva sfaturi pentru îndepărtarea celor mai des întâlnite pete, în această perioadă.

Bucatele cu sosuri, vinul roşu şi ceara de la lumânările festive sunt principalele cause ale petelor zilele acestea.

Iată care sunt cele mai importante principii ce vă vor ajuta să eliminaţi petele (sperăm) fără urmă:

  1. Acţionaţi rapid. În general, cu cât aştepţi mai mult, cu atât mai complexă devine problema. Adică murdăria se impregnează în fibră.
  2. Îndepărtaţi excesul. Începe cu lucrurile cele mai uşoare. Foloseşte prosoape din hârtie absorbantă albă pentru a tampona scurgerile de băuturi sau alimente semi-solide (ketchup, muştar, sos).
  3. Dizolvarea. Multe alimente şi băuturi conţin substanţe care pot fi dizolvate: zahăr, sare, iar acestea sunt uşor de dizolvat cu apă caldă. Puteţi apela la diversele soluţii din comerţ şi e bine de ştiut că până şi petele uleioase pot fi dizolvate, cu ceva mai multă grijă.
  1. Clătiţi. Aplicaţi doar puţină apă caldă şi clătiţi. Chiar şi substanţele de curăţare de calitate pot lăsa reziduuri uşoare.
  1. Dacă pata persistă, repetaţi procesul de curăţare. După ce locul s-a uscat, asiguraţi-vă că aspiraţi bine zona.

Atât pentru petele uleioase, cât şi pentru cele de ceară, este util să folosiţi fierul de călcat încins pe o coală de hârtie aşezată pe pată. Hârtia va absorbi grăsimea, iar ceara se va impregna în fibrele acesteia.

Curăţarea petelor în aceste moduri este o bună soluţie de moment, însă acest lucru nu înseamnă că putem sări peste curăţarea periodică a covoarelor sau, după caz, chiar curăţarea după sărbători, dacă petele au fost mai încăpăţânate.

Vă dorim Crăciun Fericit şi dorinţe împlinite!