Crezi că ai covoare curate, dar oare cât de curat este covorul tău?

Covoare curateDacă te gândești să sări peste curățarea covoarelor în acest an, ce-ar fi să te gândești mai bine?

Covorul poate să reţină până la de patru ori greutatea sa în murdărie. Covoarele captează tot felul de praf și resturi. Ele înglobează fecale de insecte, bacterii, mucegai, cellule ale pielii și chiar urină de animale. De fapt, covoarele murdare pot provoca o mulțime de probleme de sănătate celor cu sisteme imunitare slabe.

Aspirarea este importantă – dar nu te scapă de alergeni. Este nevoie să vă aspirați covoarele de cel puțin două ori pe săptămână, dar foarte  important este şi să curățați covoarele în mod regulat. Aspirarea curăţă doar murdaria de suprafaţă, aspiratorul nu are puterea să coboare adânc în covor și să curățe fiecare fibră. Ați observat vreodată că aspiratorul suflă aer în timp ce curăţă? Credeți sincer că acel aer este curat? Acolo se regăsesc particule abia strânse de pe covor. Nu există nici un aspirator care să vă poată curăța covoarele 100%. Copiii și animalele de companie necesită curățarea frecventă a covoarelor.  Dacă aveți animale acasă sau copii în casa dvs., este chiar mai important să vă asigurați că duceţi regulat covoarele dvs. la curăţătorie. Atât copiii, cât şi animalele de companie se aşază sau se joacă pe covor, iar germenii de afară sunt dispersaţi în covoarele tale. Insectele, cum ar fi puricii, sunt doar un tip de dăunător care se poate ascunde în haina animalelor de companie pentru o plimbare. Acești dăunători iubesc să găsească un loc cald pentru a se multiplica. Curățarea covoarelor va elimina puricii vii și ouăle lor.

Mulți oameni optează pentru aspiratoare ca singura modalitate de curăţare a covorului, dar niciun aspirator, oricât ar fi de performant, nu poate curăţa covorul precum sistemele unei spălătorii profesionale. Vreți să vă asigurați că toți alergenii sunt îndepărtați din fibrele de covoare, nu doar murdăria. Alergenii vă vor provoca mai multe probleme decât murdăria.

Ai grijă de sănătatea ta şi du covorul la curăţat. Maşinile noastre au puterea şi capacitatea necesară pentru a elimina orice urmă de murdărie de pe covorul tău.