Amenajări interioare – covoare la modă

Anul ce tocmai a trecut a fost unul memorabil pentru designul interior. Piese de mobilier cu design modern neobişnuit, inventivitate în asortarea diferitelor piese, covoare cu imprimeuri geometrice sau florale în culori luminoase au dominat paginile revistelor. Care sunt tendinţele anului 2017?

Stilul danez

covoare stil danez

Acest stil militează pentru confort deplin prin materiale moi şi pufoase din blană de oaie sau covoare călduroase din lână, pe care este o plăcere să-ţi odihneşti picioarele. Totul adaugă căldură casei şi acel sentiment reconfortant de linişte din familie.

Covoare berbere

covoare berbere

Surprinzător de versatile, covoarele berbere au început să fie la mare căutare pentru cele mai stilate case încă din 2016. Mai mult decât simple piese decorative, încărcate de simboluri, covoarele berbere pun în evidenţă designul de ansamblu al camerei, fie că este dormitor sau cameră de zi.

Covoare cu modele geometrice repetitive

covoare geometrice

O tendinţă care se păstrează în designul interior sunt modelele geometrice şi imprimeurile minimaliste, de la cuverturi, la covoare sau chiar perne decorative, totul este influenţat de acest stil.

Moda retro

interior retro

Accentele retro sunt la mare preţ anul acesta. Mobilierul anilor 1950-1960 punctează elegant decorul camerelor de zi, un fotoliu-scoică aşezat pe un covor rotund, discret, poate deveni un alt centru de atracţie care captează privirea.

Stilul boem

stil boem

O casă boemă este o locuință în care confortul, relaxarea și sentimentul de libertate sunt cele mai importante. Covoarele în culori vii, vibrante colorează atmosfera într-un mod foarte plăcut, alături de diverse tablouri, lămpi exotice, sfeşnice şi alte obiecte decorative, cât mai creativ expuse.

Stil tradiţional

covoare traditionale

Bineînţeles, amenajarea oricărui spaţiu trebuie adaptată mediului. Pentru o cabană în Munţii Apuseni, de exemplu, nu vom alege, evident, covoare în stil berber, ci este recomandat să alegem un stil tradiţional românesc, cu covoare ţesute din lână, pentru a crea o ambianţă plăcută.

Care stil vă place cel mai mult şi pe care l-aţi alege dacă ar fi să reamenajaţi casa?