Aerisirea covoarelor – recomandare de primăvară

aerisirea covoarelorAcum că, în sfârşit, primăvara a binevoit să ne bucure cu soarele ei cald, putem profita de vremea de afară pentru a ne reîmprospăta casa. Aerisim încăperile, dar putem aerisi şi covoarele!

Aerul de afară are cel puţin un avantaj comparativ faţă de cel din casă: într-o zi însorită, aerul din afara casei are o cantitate semnificativă de radiație ultravioletă de la soare. Razele ultraviolete nu sunt benefice pentru piele, dar se pare că sunt dezinfectanți buni, deoarece ucid bacteriile.

Astfel că, mai ales dacă locuiţi la curte, într-o zonă fără trafic, profitaţi de lumina puternică a soarelui şi scoateţi covorul la aerisit şi dezinfectat! Alături de covoare, pernele şi pilotele pot fi astfel aerisite şi dezinfectate, o modalitate ieftină şi la îndemână de a le reîmprospăta  între curăţările de la spălătoria profesională.

Una dintre cele mai eficiente metode de îndepărtare a mirosurilor bacteriene și de mucegai din covoarele din lână este de a exploata razele UV ale soarelui. Radiațiile ultraviolete distrug bacteriile,  ucigând organismele care produc o mulțime de mirosuri nedorite.

Lăsaţi covorul afară într-o zi însorită și încercați să îl aranjaţi astfel încât fluxul de aer și lumina soarelui să ajungă la ţesătură în totalitatea ei. Dacă se poate, suspendat pe o bârnă ori pe câteva scaune, pentru a permite aerului să circule uşor.

După ce covorul a fost expus la lumina directă a soarelui timp de câteva ore, e bine să îl întoarceţi şi pe partea din spate. Acest lucru ajută la stoparea decolorării excesive a covorului, permițând în același timp radiațiilor UV să ajungă pe covor.

Este posibil să dureze mai multe ore, dar expunerea directă la lumina soarelui este una dintre cele mai eficiente și blânde metode de eliminare a mirosurilor bacteriene și fungice de pe covoare.

De reţinut: este bine să procedaţi la o astfel de aerisire a covoarelor doar dacă locuiţi într-o zonă cu trafic foarte redus, altfel, din păcate, covoarele doar vor acumula praf şi se vor murdări.

Pentru o curăţare eficientă şi dezinfectare completă a covoarelor dumneavoastră, vă aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur!