5 mituri despre curăţarea covoarelor

curatarea covoarelorCâteodată luăm informaţiile “de-a gata”, aşa cum au fost ele transmise de la o generaţie la alta sau crezi un lucru doar pentru că aşa “ai auzit” cândva. Când este vorba despre covoare, multe dintre aceste mituri nu sunt adevărate şi nu ar trebui să le iei în considerare. Dar să le luăm pe rând.

  1. Dacă duc covorul la curăţat, va intra la apă

Nimic mai fals! Covorul tău nu-şi va modifica dimensiunile, decât dacă maşina de spălat îl va lăsa foarte ud. Acesta nu este cazul spălătoriilor profesionale de covoare, care sunt dotate cu echipamente performante, ce nu vor avea efecte nedorite asupra covoarelor.

  1. Trebuie să treacă câţiva ani până să duc covorul la curăţat

Unele covoare pot păstra în ţesătură mai multă murdărie şi pete decât altele, şi chiar dacă nu sunt foarte vizibile, acest lucru nu înseamnă că nu este necesară curăţarea lor. Trebuie menţionat că orice fel de mizerie şi praf, că sunt vizibile sau nu, vor funcţiona ca un abraziv ce va deteriora fibrele şi chiar va estompa culorile. Totodată, dacă aştepţi prea mulţi ani până să duci covorul la curăţat, acest lucru poate avea impact asupra sănătăţii tale, pot fi declanşate problem respiratorii, alergii şi chiar dermatite.

  1. Dacă nu este pătat, nu trebuie curăţat

Anumite covoare sunt, aparent, mai rezistente la murdărie, datorită culorii lor sau tipului de ţesătură. Însă dacă petele nu sunt evidente, acest lucru nu înseamnă că acel covor este curat. Cel mai bine este să cureţi covoarele o dată pe an, mai ales dacă sunt în casă şi copii mici sau animale de companie.

  1. Am maşină de spălat bună, nu trebuie să mă duc la profesionişti

Este util să ai o maşină de spălat performantă, pentru a curăţa pete mici sau pentru curăţenia de rutină. Însă, majoritatea maşinilor de spălat din gospodării nu au o putere de stoarcere la fel de bună precum cea a maşinilor profesionale, iar chiar dacă aparent petele dispar, reziduurile vor rămâne tot acolo.

  1. Toate curăţătoriile sunt la fel, aşa că o s-o aleg pe cea mai ieftină

Preţul nu este cel mai bun factor care să-ţi influenţeze decizia de alegere a curăţătoriei de covoare. O spălătorie care nu are în dotare echipamentele necesare pentru curăţarea în profunzime şi uscare eficientă îţi va lăsa covoarele în stare şi mai proastă decât cea iniţială. La Spălătoria de covoare Mercur avem în dotare cele mai bune echipamente: centrifugă pentru stoarcere, dezumidificator, aparat de spălat cu jet de apă la presiune mare, perie electrică de spălat covoare, soluţie specială pentru spălarea covoarelor și a mochetelor.

Foloseşte calculatorul de preţ disponibil pe www.covorcurat.ro şi vei vedea exact care este costul de curăţare pentru covorul tău. Te aşteptăm!