Cum să îndepărtezi orice tip de pată de pe covor

pată covor

Fie că este vorba de suc de struguri, de un mic “suvenir” de la căţeluş ori o lucrare de artă de la vârsta de 3 ani, se pare dacă ceva nu trebuie să cadă pe covor, atunci va cădea 🙂

Iată câteva sfaturi despre cum să curățați petele de pe covoare, atunci când nu puteţi ajunge în timp util la Spălătoria de covoare Mercur.

Ce trebuie să știți înainte de a începe

Pentru a îndepărta o pată, pur și simplu ștergeți pata și uscați din exterior, clătiți cu apă curată, apoi repetați. Nu frecaţi niciodată covorul sau riscați să distrugeţi fibrele covoarelor, iar lichidul va pătrunde şi mai adânc.  Pentru sfaturi mai specifice, găsiți tipul de pată de mai jos.

Pete solubile în apă

Băuturi alcoolice

Fructe de padure

Cola

Excremente

Alimente colorante

Sos

Înghetata

Lapte

Noroi

Cerneală lavabilă

Vopsea umedă

Utilizați o soluție de curățare simplă formată din aproximativ 1/4 linguriță de detergent fără înălbitor (sau oțet alb) amestecat într-un litru de apă.

Pete speciale solubile în apă

Sânge

Ciocolată

Cafea

Muştar

Ceai

Vomă

Vin

Încercați cu 1 lingură de amoniac amestecată într-o 1 ceașcă de apă (dar nu pe covoarele din lână, la acelea folosiți în schimb un detergent slab și apă). Dacă acest lucru nu funcționează, puteți încerca: o parte înălbitor cu clor la cinci părți apă, dar numai pe covoare vopsite cu soluție, cum ar fi polipropilena. Înălbitorul va dăuna altor tipuri de covoare. Consultați producătorul dacă nu sunteți sigur ce fel de covor aveți.

Grăsimi, ulei și ceară

Așezați un prosop de hârtie pe covor și fierul de călcat pe setarea “cald”. Ceara, grăsimea sau uleiul ar trebui să iasă de pe covor și să rămână pe prosopul de hârtie.

Arsurile de țigară

Acestea pot fi îndepărtate prin frecare ușoară cu marginea unei suprafețe dure și plane, cum ar fi un cuțit bont.

Lipici

Turnaţi pe cârpă moale alcool medicinal și apăsați pe zona afectată. Odată ce reziduul de adeziv este umezit, ștergeți ușor și repetați până când covorul este curat.

Ceară și gumă

Utilizați gheață pentru a îngheța ceara sau guma, apoi spargeți-o cu un obiect bont, cum ar fi o lingură. Aspirați înainte ca piesele să se înmoaie și ștergeți covorul cu un prosop alb.

Lac de unghii

Ștergeți zona cu o cârpă înmuiată în acetonă.

Urină

Absorbiţi cât mai mult posibil cu prosoape albe, apoi ștergeți cu o cârpă umedă și rece. Apoi, pulverizați sau ștergeți cu o soluție de o parte oțet alb la o parte apă. În final, aplicați o soluție de 1/2 linguriță de detergent clar, ușor, fără lichid, amestecat cu 1 litru de apă, clătiți și uscați

Chiar dacă aţi reuşit să eliminaţi aparent petele, nu uitaţi că cea mai bună soluţie de curăţare a covoarelor este spălarea la spălătoria profesională. Acestea trebuie curăţate, în cazul în care nu apar accidente nedorite, cel puţin la fiecare 12-18 luni, în funcţie de trafic.

Vă aşteptăm la Spălătoria de covoare Mercur, pentru curăţarea optimă a covoarelor dumneavoastră!