Covoare pentru camera copiilor. Cum alegem cele mai bune tipuri de covor

covoare pentru camera copiilorCovorul ideal pentru dormitorul unui copil ar trebui să se cureţe singur, să fie imun la pete şi să garanteze eliminarea oricărui miros neplăcut până la varsta adolescenţei. Ei, ce bine ar fi fost dacă ar fi fost inventat acest covor….Chiar şi aşa, există anumite opţiuni pentru camera copiilor, care sunt de preferat.

Ce materiale sunt indicate?
Există patru tipuri de fibre principale dintre care puteți alege: Lână, Nailon, Polipropilenă sau Triexta.

Lâna este cel mai bun izolator dintre toate tipurile de covoare și rezistă la uzură, dar este cel mai greu de curățat și poate fi responsabil pentru declanșarea astmului. Nailonul este rezistent în timp şi plăcut la atingere, iar covoarele din nailon sunt uşor de întreţinut.  Polipropilena este rezistentă la decolorare, dar cu proprietăţi sub cele ale nailonului, după câţiva ani acestea devin dificil de curăţat. Triexta este un material durabil și moale, rezistent la UV și pete, ceea ce îl face o alegere bună pentru camera copiilor.

Ce culoare ar trebui să aleg?

Este mai ușor să schimbi culoarea pereților decât culoarea covorului! Încercați un brun deschis, gri sau cărbune pentru a ascunde murdăria și urmele, și decoraţi camera cu paleta de culori preferată şi un mobilier deschis la culoare. Un covor neutru la culoare este perfect pentru camera copiilor.

Durata medie de folosinţă a unui covor în dormitor poate fi, în medie, de 10-15 ani, astfel încât este bine să faceţi alegerea pe baza preferinţelor personale şi în funcţie de necesităţile camerei. Un covor de calitate care este curăţat periodic la o spălătorie profesională de covoare îşi poate păstra aspectul de “nou” o perioadă foarte îndelungată. Dincolo de acest aspect, curăţenia este de primă importanţă în camera copiilor, aşa că spălarea covorului la curăţătorie nu este de neglijat.

La Spălătoria de covoare Mercur puteţi opta pentru preluarea covoarelor şi livrarea lor la adresa dorită, trebuie doar să ne contactaţi telefonic la 0264.449.999 sau 0264.446.652. Vă aşteptăm!