5 Motive pentru care covoarele trebuie curăţate periodic

covoarele trebuie curatate

Indiferent de zona unde locuieşti, murdăria şi praful nu ocolesc pe nimeni. Particulele de praf sunt absorbite uşor în fibrele covorului, iar cu cât trece mai mult timp, cu atât mai murdare vor deveni covoarele, afectând mediul în care locuieşti.

Iată de ce covoarele trebuie menţinute curate:

Igienă şi sănătate

Covoarele acționează ca filtre care captează praful, murdăria, germenii și alte elemente nocive în interiorul lor. Aceste particule vor atrage în cele din urmă bacteria și insecte. Dacă nu sunt curățate, acești dăunători vor continua să trăiască în covoarele tale. Un covor infestat de dăunători poate costa o mică avere, deoarece, pe lângă costurile de înlocuire, se adaugă costurile de curăţare a întregii zone a casei de dăunători. De aceea este important să vă curățați covoarele la un profesionist, cum ar fi Spălătoria de covoare Mercur. În cele mai multe cazuri, aspirarea în sine nu va fi suficientă pentru îndepărtarea acestor particule din covor. Atunci când lucrurile scapă de sub control, curățarea profesională a Spălătoria de covoare Mercur  este cea mai bună opțiune

Scapi de pete

Când un lichid se varsă pe covorul tău prețios, poate lăsa o pată foarte mare. În multe cazuri, dacă încercați să eliminați singur pata, puteți risca o decolorare a covorului. În loc să aplicaţi covorului un tratament greșit, în speranța curățării petei, ar trebui să apelaţi imediat la un serviciu de curățare a covoarelor, care va îndepărta pata fără riscuri.

Tesătură mai moale şi confortabilă

Curățarea corectă și periodică va păstra covorul moale şi plăcut la atingere. Anumite tipuri de covoare pot să-și piardă textura plăcută din cauza prafului acumulat şi a traficului, dar dacă aveţi grijă de covor în mod corespunzător prin curăţarea periodică, acest lucru nu se va întâmpla.

Prevenirea mucegaiului

În special în zonele umede și reci, covoarele atrag mucegaiul, fiind un mediu propice pentru acesta. Atunci când se formează mucegaiul, persoanele sensibile pot dezvolta diverse alergii, fie respiratorii, fie de piele.  Curăţarea regulată a covoarelor vă va scăpa de toate aceste potenţiale probleme.

Un covor curat – protecţie pentru o investiţie importantă

Covorul tău este una dintre investițiile majore ale casei, ca atare, ar trebui să fie protejată. Curățarea regulată poate costa bani, dar va costa mai puţin decât costurile pe termen lung.

O casă curată este o casă frumoasă – și același lucru este valabil și pentru covoare. Să nu uităm că un covor curat oferă beneficii pentru sănătate, care merită cu siguranţă preocuparea noastră.